"Істина": подробиці релізу

"Істина": подробиці релізу

Українські майстри Epic Heathen Metal Art NOKTURNAL MORTUM повертаються з новим альбомом «Істина», першим повноформатним записом гурту після «Голосу сталі», що був виданий ще в далекому грудні 2009 року. Відсутність повнометражних альбомів протягом цього періоду не означає відсутності активності самої групи. У 2011 році на Oriana Music побачив світ подвійний концертний запис «Коловорот» (вінілова версія пізніше була реалізована зусиллями Osmose Productions), а у 2016 році гурт презентував п’ятидискову ретроспективну компіляцію “22 Years Among the Sheep” (що містила також триб’ют NOKTURNAL MORTUM від груп з усього світу) та спліт-альбом “The Spirit Never Dies” зі старими друзями GRAVELAND на дисках та вінілі (за ці релізи відповідає лейбл Heritage Recordings). Крім цього, група давали концерти та проходила через зміни складу, проте слухачі очікували саме на новий великий альбом, ім’я якого, «Істина», було оголошено ще в 2010 році, невдовзі після того, як світ почув «Голос сталі».


На створення «Істини» пішло чимало часу та зусиль, але остаточний результат являє собою шедевр металевої музики, гідний всіх сподівань, злетів, падінь на важкої боротьби, що йому передували. В каталозі гурту нема й двох однакових альбомів, і «Істина» не є виключенням з цього правила. Більш похмурий та інтроспективний, ніж його славетний попередник з 2009 року, цей альбом веде слухача глибоко у царини давніх доязичницьких культів, де людина була здатна здобути прості та суворі істини буття на самоті та у прямому діалозі з природою та силами, що існують поза межами людського світу. В той же час основа для музики NOKTURNAL MORTUM залишається тією ж самою: це благородне Epic Heathen Metal мистецтво, в якому спів гітар та гуркіт барабанів підтримуються величними аранжуваннями клавішних та народних інструментів. З цих елементів народжується унікальний індивідуальний стиль, що несе в собі глибокі та міцні почуття.


Ще одна особливість NOKTURNAL MORTUM – це те, що кожна пісня альбому є самостійним монументом, відображенням правила відсутності вторинних та прохідних композицій на релізах групи в час, коли більшість альбомів навкруги звучать, як одна пісня, вже зіграна багато разів.
Особлива подяка Крістіану Валіну за геніальну обкладинку, Грегу Чандлеру та Priory Recording Studios за суперовий звук, нашому постійному дизайнерові Сіру Горгороту за чудове оформлення альбому, нашому звукорежисерові Микиті Шкуропату та всім сесійним музикантам, які допомогли нам створити цей альбом: Алаферну, Івану «Бурзу» Козакевичу, W. Angel’у, Selvans Haruspex’у, Надії Мельник, Михайлові Кужбі, Вікторії Кравець.



NOKTURNAL MORTUM це:
Varggoth – гітари, вокал, клавішні
Jurgis – гітари, бек-вокал
Rutnar – бас
Bairoth – ударні
Hyozt – клавішні



Трек-ліст:
01. Зустріну тебе в імлі старій (intro)/ I’ll Meet You in Ancient Darkness (intro)
02. Мольфа/ Molfa
03. З чортом за пазухою/ With Chort in My Bosom
04. Смерековий дід/ Spruce Elder
05. Пісня хуги/ Song of the Snowstorm
06. Вовчі ягоди/ Wolfish Berries
07. У човні з дурнями/ In the Boat with Fools
08. Дика вира/ Wild Weregild
09. Ліра/ Lira (KOMU VNYZ cover)
10. Чорний мед/ Black Honey
11. Ніч богів/ Night of the Gods
12. Куди пливуть вінки рікою? (outro)/ Where Do the Wreaths Float Down the River? (outro)



«Істина» виходить на компакт-дисках на Oriana Music/Musical Hall, вініл буде видано силами Heritage Recordings. Також, за нашою традицією, повідомляємо вам про те, що стане майбутніми главами у нашій історії. Наступний повноформатний альбом NOKTURNAL MORTUM матиме назву "Оберіг", проте до того, як він матеріалізується в нашому світі, ми плануємо презентувати вам декілька більш компактних релізів. Дякуємо всім, хто підтримує NM протягом довгих років, залишайтесь на зв’язку!
Чекайте альбом вже скоро, а зараз – прем’єра композиції «Вовчі ягоди».